Nature friend ♥

Follow|Home
Wednesday, 16 November 2016 | 02:20 | 0 comments
ASMA, AMAL,NAJWA :)

Fuhh setelah berbulan-bulan tak usha mengusha blog ni , finally hari ni 16/11/2016 aku bukak jugak blog ni...diam2 ja aku usha edit polish scrub vacuum blog ni sampaikan roommate aku cakap " wei hg bt apa asma? senyap ja. kami dok layan movie ni hg dok senyap." haa tengok nampak sgt aku bising sebelum ni dlm bilik, muahaha, btw I have roommate for the first time in my life !!! roommate? Ok la now I'm UITM's student :) bermula laa perjalanan aku sebagai pelajar Ijazah Sarjana Muda Sains (kepujian) Pengurusan Hotel di UITM Dungun, Terengganu. What about my impian to be English Teacher? hmm tadak rezeki... Allah dah tempatkan aku dekat sini... Mak Abah , maaf adik tak dapat nak jadi cikgu :'( tp tapa la ada hikmah semua tu...  so first aku check , oh okay dapat UITM kos hotel... but UITM mna?? UITM byk kot... so esk nya aku check kampus (sb time result upu keluar , kampus uitm tk boleh check lagi), KAMPUS DUNGUN... Dungun tu kat mana eh ? bunyi mcm dekat ... so aku pn dgn penuh semangatnya google laa... tup tup TERENGGANU weh !!! aku ulang suara . TERENGGANU ! weh dari KEDAH ke TERENGGANU, mak jauhh :'( mulanya aku takmau pergi, tp tgk muka mak abah yg nak anak bongsunya ni sambung degree, aku pn decide la dgn hati yg berat. so siapkan mental fizikal smua tup tup sampai la aku ke GANU KITE ehhh ... masuk hari ni aku rasa dh nk masuk 3bulan dh aku stay sini, and aku mula fall in love dgn course aku, dgn coursemate aku, dgn lecture aku (ewahhh)... hehehe paling penting skali dpt room mate yang gila kau-kau punya ! so satu bilik 3org. sorang orang perlis sorang org perak. so kami 3org lepasan STPM. mula2 sopan laaa senyap ja sembang pn behave2. dh tk kenai lagi. tpi lepas brapa minggu cehhh ! gila punya room mate. nyesal aku berlakon sopan mula2 masuk dlu, ak rasa bilik aku paling riuh kat blok tu. room mate aku tu sorang budak hotel sorang budak foodservice. bakal-bakal chef lakerr, aku ja yg ngok sikit bab2 masak. so day by day aku spend time ngn roommate aku yg hipstur and agak gila sikit muahaha,  rindu ALOQSTAQ.. wait for me , 8days more nak balik... yeayy .. kla thats all hari ni bubye :)


0 Comments available :

Post a Comment

Hey There ! Welcome To Say's Story. Thank You Datang Melawat :)